fbpx

We Rebel like Hell (in paradise)

Over stieren en wolven, Hels Angels, supergirls en goddelijke monsters

Een unieke samenwerking

Wijndomein Helshoven is een unieke samenwerking tussen prof. dr. Ghislain Houben van Domein Hoenshof, zijn zoon Jeroen Houben van Jerom Winery, Kurt Knuts van Land van Nectar, Geert Ramakers en zijn vrouw Sofie Reenaerts van Heirbaan 66 én enkele lokale wijnboeren. Het domein kan zo beschikken over de beste druiven van meer dan 30 hectare aan wijngaarden. Haspengouwse fruittelers zorgen voor de gezonde druiven, Ghislain en Jeroen maken de wijn, Kurt blendt en verdeelt de wijnen en Geert en Sofie verzorgen in het hemelse Helshoven de hospitality in hun loungebar en wijnbar. Je kan hier ook overnachten in zwevende wijnvaten tussen de wijngaarden en in vakantiewoning ‘t Heirbaanhuys.

Topgastronomie en Wine Geeks

Met als motto We Rebel like Hell zal Wijndomein Helshoven tegen heel wat heilige (wijn)huisjes trappen. Veel wijnen zullen afwijken van de meer klassieke wijnen. Denk maar aan mousserende niet-gedegorgeerde wijnen (Méthode Rebelle), wijnen gerijpt op graniet en kersenhout, wijnen vergist met brett (lamkiekgist), blends op basis van klassieke en nieuwe druivenvariëteiten, blends van druiven- en fruitwijnen …  Ook de vormgeving zal anders zijn. Zo worden de wijnen gebotteld in champagneflessen met kroonkurk en krijgen namen mee als Hels Angel, Supergirl, Der Wolf, Stierenbloed, Noir Désir en het Goddelijke Monster. Wijndomein Helshoven zal zich volledig richten op de topgastronomie en elke wijnliefhebber die open staat voor iets nieuw.